Usinad kurgisõbrad ja tublid taimed


Kurgisõprade neljanda ja viienda nädala toimetused 

Iga nädala alguse uudistame Kurgisõprade kodulehelt, mida teevad meist vanemad kurgisõbrad. Videod on õpetlikud ja vahvad ning need meeldivad lastele.
Mitmed lapsed on rääkinud, et nemad panid kodus samuti seemned mulda ja teevad oma kurgiprojekti.
Nädalavahetusega on meie mehhiko pisikurgid visanud kõvasti kasvada ja vajavad ümberistutamist. Alustasime sellest, et kastsime taimed korralikult ära, sest märg muld ei pudene juurte küljest nii kergesti ära ja taime juurestik saab vähem ümberistutamise käigus kannatada.
Istutame ümber mehhiko pisikurke. Nende kahe lapse näod reedavad, kui vahva on olla kurgisõber. 
Mehhiko pisikurgi taimehakatised on palju õrnemad ja nendega tuleb ümber käia väga ettevaatlikult, et taim viga ei saaks. 
Kaks mehhiko pisikurgi taime on saanud omale suuremad potid. Kolmanda taime uut kodu valmistatakse veel ette. Kui üks lastest tegutseb, siis uudistajate silmapaare jagub küllaga. 
Meie hariliku kurgi taimed vajasid tugesid. Esialgu kasutasime selleks grilltikkusid, aga nädalavahetusel peab õpetaja minema küll poodi ja tooma uued toekamad tokid. Reedel tuleb taimed korralikult ära kasta, sest nädalavahetuse peavad taimed mööda saatma ilma kurgisõpradeta. 
Kui ei tea, kas vett sai piisavalt, siis katsume sõrmega, kas muld on märg.
Harilikul kurgil on näha juba kurgi vilju - marju, mis tegi lastele palju nalja. Kurk ise on ju suur ja piklik, aga vilja kutsutakse marjaks :).
Mehhiko pisikurkide kastmisega läksid lapsed hoogu, aga õnneks on iga poti põhjas augud ja muist vett voolab alusele. Seda on meil varemgi juhtunud, et kõik tahavad taimede eest hoolitseda ja neid kastetakse pidevalt ja ohtrasti. Leppisime lastega kokku, et  ilma õpetajale ütlemata keegi taimi enam ei kasta. Rääkisime lahti, mis võib liigniiskuse tagajärjel taimega juhtuda. Taime kasv võib pidurduda ja veel hullem, taim võib liigniiskuse tagajärjel hukkuda. 











Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kurgikasvatus

Kurgisõprade kolmas nädal.

Vaat mis juhtus!